Cumhurbaşkanı Tatar, Metehan Sınır Kapısı’nı ziyaret etti

0
180

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yeniden karşılıklı geçişlere açılan Metehan ve Lokmacı Sınır Kapısı’nı ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Tatar,  Metehan Sınır Kapısı’nı ziyareti sırasında Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan ve Lefkoşa Polis Müdürü Hüseyin Çete’den bilgi aldı.

Kapıları ziyareti sırasında basına açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tatar, pandeminin bitmediğini, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymak gerektiğini vurguladı.

Polise, gümrük ve sağlık çalışanlarına, Sağlık Teknik Komitesi ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’ne çalışmalarından dolayı teşekkür eden Tatar, sürecin iyi yönetildiğini söyledi.

Her zaman barıştan yana olduklarını kaydeden Tatar, sınır kapılarının açılması ve temasların devam etmesinden mutlu olduklarını belirtti.

“Bu işin bir de ekonomik boyutu var” diyen Tatar, sınır kapılarının açılmasının esnafa ve ekonomiye yarar sağlayacağını vurguladı.

Kuralları uygulayabilmenin ve kararları almanın cesaret istediğini belirterek, hükümete de teşekkür eden Tatar, “Önemli olan KKTC’nin umutla geleceğe bakmasıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, sınır kapılarında kişiler arasında ayrım yapılmaması gerektiğini söyleyerek, Rum lider Anastasiadis ile de bu konuyu konuştuğunu belirtti.

Türkiye’den gelip KKTC’ye yerleşen vatandaşların Güney Kıbrıs’a geçememesine ilişkin ayrımcılığın sona ermesi gerektiğini dile getiren Tatar, konuyu Birleşmiş Milletler’e de ilettiğini kaydetti.

Sınır kapılarına yönelik kararların üçüncü ülke vatandaşlarını da kapsadığını belirten Tatar, AB ülkelerinden de gelip, kuzeye geçmek isteyenlere sıkıntı yaratılmaması gerektiğini söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz