3 kurumun siyasi atamalarını Zaroğlu yapacak

0
172

Mecliste vakıflarla ilgili bir soru sorarken, soruyu Ersan Saner’e mi, Erhan Arıklı’ya mı yoksa Bertan Zaroğlu’na mı soracağı konusunda tereddütte düştüğü yönündeki Halkın Partisi Başkanı Kudret Özersay’ın söylemini, YDP Milletvekili Bertan Zaroğlu’na sorduk.

Özersay, Vakıflar Dairesi’nin ülkenin hukukuna göre Başbakan’a yani Ersan Saner’e bağlı olması gerektiğini, koalisyon pazarlığı çerçevesinde YDP’ye verildiğini ancak geçen gün yapılan bir pazarlık sonucu Bertan Zaroğlu’na verildiğinin konuşulduğunu savundu.

Bunun üzerine Bertan Zaroğlu’na Özersay’ın bahsettiği bu pazarlığın ne olduğunu sorduk.

Seçim komitesi kurulsun diye partisi YDP’den istifa etmekten vazgeçtiğini açıklayan Bertan Zaroğlu’na, Vakıflar İdaresi, Kıbrıs Sigorta ve Serbest Liman’ın siyasi atama yetkisinin verildiğini kaydetti.

Zaroğlu, hükümetlerin koalisyonları çerçevesinde bakanlıklarla ilgili pazarlıklar yapılmasının olağan olduğunu ve diğer hükümet dönemlerinde de bunun yapıldığını söyledi.

“Bu hükümet kurulurken ne anlaşmışsak şuanda o uygulanıyor”

Zaroğlu, “Popülizm yapılıyor başka bir şey değil. Elbette ki koalisyonlarda pazarlıklar yapılır. Bir takım bakanlık ve kurumlar bölüşülmesi kendi hükümetleri döneminde de yapılan bir uygulamaydı. Hükümet kurulurken, Ekonomi Bakanlığı’na bağlı bulunan büyük bazı kurumlarla benim ilgilenmem konusunda uzlaşıya varmıştık şuanda da aynı noktadayız. Değişen bir şey olmadı aslında. Buradaki farklılık sadece benim YDP’den istifa ediyor olmamdır. Yani bu hükümet kurulurken ne anlaşmışsak şuanda o uygulanıyor. Bir fark yok. Bu koalisyon hükümeti kurulurken, Ekonomi Bakanlığı’nın YDP’de olması ve ona bağlı büyük kurumların da benim siyasi yetkime verilmesi konusunda uzlaşıya varmıştık. Şuanda o noktadayız” dedi.

“3 KURUMUN SİYASİ ATAMALARINI YAPMA GÖREVİ”

Bertan Zaroğlu, “Ekonomi Bakanlığı’na bağlı olan Vakıflar İdaresi, Kıbrıs Sigorta ve Serbest Liman’ın siyasi atamalarını benim yapmam yönünde anlaşıldı. Yani o kurumların bana verildiği söylemleri yanlış. O kurumların sorumluluğu bana verilmedi sadece siyasi atama olan yönetim kurullarını benim atamam yönünde bir anlaşmaya varıldı. Ki bu yönetim kurullarına atanan insanlar herhangi bir maaş almıyorlar. Bu tür görevler siyasi yetkiyle atanırlar ve bu göreve atanan kişiler de herhangi bir maaş almazlar” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz