Üst Komite kararları açıklandı ! İşte TÜM Ayrıntılar !!

0
143

45/2018 Bulaşıcı Hastalıklar Yasası Kapsamında Toplanan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi Tarafından Alınan Kararlar

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLE İLGİLİ ÖNERİLER

Haftanın tüm günleri için “saat:00:00 ile 05:00 saatleri arasında temel ihtiyaçların karşılanması haricinde sokağa çıkma yasağı alınması” şeklinde değiştirilmesi önerilmektedir.

Perakende ve mağazacılık hizmetleri ve kapalı olarak belirtilmeyen tüm hizmetler/sektörler 08:30-21:00 saatleri arasında; restoranlar, kafe, pastane, büfe ve meyhaneler ise 06:00-23:30  saatleri arasında hizmetlerine devam edebileceklerdir. Marketler 07:00-23:00 saatleri arasında açık olacaktır.

HAFTALIK COVİD-19 VERİ TABLOLARI (01.06.2021)

KAPALI OLAN YERLER;

-Açık büfe hizmet veren lokantalar

AÇIK OLAN YERLERDE KURALLAR;

Tüm kurum ve kuruluşlar pandemi kuralları çerçevesinde normal çalışma düzeni ile hizmet vereceklerdir.
İşletmeler müşteri ve çalışan toplamı azami 5 m2’de 1 kişi olacak şekilde düzenleme yapacaklardır. Sosyal mesafenin korunabilmesi amacıyla bu işletmeler m2 alanlarını ve çalışan da dahil olmak üzere bir anda işletme içerisinde toplam kaç kişi olabileceğini belirtilen levhayı işletme girişlerine koymak ve bu doğrultuda yerlere işaretleme yapılmak zorundadırlar. Ayrıca hijyen ve dezenfekte koşullarının hem işyerinin içinde hem de giriş ve çıkışlarda uygulanması zorunlu olup, bu tedbirleri almak ve uygulamak işyerinin sorumluluğundadır.

Tedarik zinciri ile ilgili tüm işlemler 08:00-21:30 saatleri arasında yapılacaktır.
Covid-19 testleri ile ilgili olarak; aşağıda alınan kararlarda belirtilmeyen tüm kamu ve özel kurum/kuruluş ve sektörler her 15 günde bir Antijen testlerini belirlenen merkezlerde yineleyeceklerdir.
Açık olan sektörler, bağlı oldukları birlikler İlçe Emniyet Kurulları, belediyeler ve Polis Genel Müdürlüğü tarafından denetlenecektir.
İşletmeler, düzenlenecek olan taahhüt forumlarını imzalayacak ve belirtilen kurallara uyulmadığı takdirde ilgili kurum hakkında yasal işlem başlatılacaktır.
 

KARARLAR

Ülkeye ada dışı giriş kriterleri aşağıdaki belirtildiği şekilde olacaktır. Kriterlerde belirtilen ülke renkleri her hafta güncellenecektir.
 

Ülkelerin renk kodları ile ilgili güncel tablo komitemiz tarafından yayınlanmasından sonraki ilk Pazartesi gününden itibaren uygulanacaktır.

** “DELTA” VARİANTI OLAN ÜLKELER;

ITALY, BELGIUM, LUXEMBOURG, PORTUGAL, UNITED KINGDOM, GERMANY, SWITZERLAND, JORDAN, RUSSIA, NORWAY, AUSTRIA

KOYU KIRMIZI;

Son 14 gün içerisinde bu ülkelere seyahat geçmişi olan kişilerin, ülkeye girişi yasaktır.
KKTC vatandaşları, son 72 saat ve adaya girişte negatif PCR test sonucu ve 14 gün karantina şartı ile Ülkeye giriş yapabileceklerdir.
 

KIRMIZI;

Aşılı olup olmadığına bakılmaksızın, yolculuk öncesi, son 72 saat negatif PCR sonucu ve 10 gün karantina şartı ile ülkeye giriş yapılabilecektir.
 

TURUNCU;

AŞILI veya HASTALIĞI GEÇİRMİŞ;
Yolculuk öncesi Son 72 saat negatif PCR sonucu.
Karantinasız giriş
AŞISIZ;
Yolculuk öncesi son 72 saat negatif PCR sonucu.
7 Gün karantina.
 

YEŞİL;

AŞILI veya HASTALIĞI GEÇİRMİŞ;
Kısıtlama yok.
AŞISIZ;
 

GRİ;

Aşılı olup olmadığına bakılmaksızın, yolculuk öncesi, son 72 saat negatif PCR sonucu ve 14 gün karantina şartı ile ülkeye giriş yapılabilecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz