Türk Kızılayı’nın KKTC’deki yeni binası hizmete girdi

0
139

Türk Kızılayı’nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki  yeni binası törenle hizmete açıldı.

Töreende yapılan konuşmalarda Türk Kızılayı’nin Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesinden buyana yanında olduğu vurgulandı.

Türk Kızılay’nın KKTC’deki hizmet binası törenle açıldı.

Törende konuşan Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Genel Başkanı Sezai Sezen, Türk Kızılayı’nın varoluş mücadelesinden günümüze Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu belirterek, Kıbrıslı Türklerin uluslararası insani hukuktan kaynaklanan haklarının korunması adına Türk Kızılayı’nın desteği ile haklı mücadeleyi sürdürmeye devam edeceklerini kaydetti.

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Senegal Kızılhaçı Başkanı Abdülaziz Diyalo da, Türk Kızılayı’nın Kuzey Kıbrıs’taki hizmet binasının açılış töreninde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Uluslararsı Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Türk Kızılayı Başkanı Kerem Kınık da, Türk Kızılayı’nın Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı ile işbirliklerinin devam edeceğini vurguladı.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri de, Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesinde Türkiye ile Kıbrıs Türkü arasında bir köprü oluşturulmasında Türk Kızılayı’nın faaliyetlerinin büyük olduğunu kaydederek, bu yeni bina ile birlikte bağımsız ve hür KKTC ile Türk Kızılayı’nın yeni görevler üstlenebeceğini söyledi.

Başbakan Ersan Saner de, Kıbrıs Türk halkının tarihi misyonu içerisinde Türk Kızılayı’nın çok önemli yeri olduğunu vurgulayarak, KKTC’nin bugünlere gelene kadar Türk Kızılayı’nın desteklerinin büyük olduğunu söyledi.

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise, böylesi anlamlı bir haftada insanlık adına yapılan çalışmaları yürekten kutladığını belirterek, “Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesinde Türk Kızılayı oradaydı” dedi.

Tatar, KKTC’nin dimdik ayakta olduğunu ifade ederek, amaçlarının eşitlik ve egemenlik temelinde Türkiye’nin de desteği ile Kıbrıs Türkü’nün adadaki varlığını dürdürmek olduğunu vurguladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz