62 Milyon Dolarlık dava

0
163

Uluslararası broker şirketi All Seasons Underwriting Insurance Brokers Ltd., Turizm ve Çevre Bakanlığı ile Şeker Sigorta LTD’ye 62 milyon Dolar’lık dava açtı. Devletin de bu davadan ciddi zarar göreceği ileri sürüldü.

Bakanlar Kurulu’nun protokolde, broker şirket ile geçerli bir eki olduğunu kabul ettiğine dair kararı bulunuyor. Adaya turist olarak giren 4 milyon 429 bin 353 kişinin sigorta riskinin kendilerine ait olduğunu ileri süren şirket, devletin de zarara uğratıldığını söylüyor.

Şirket, yaklaşık beş yıldır imzalanan sözleşme sonrasında alınan kararların bunca zamandır ileri götürülüp hayata geçirilmemesinin kabul edilebilir olmadığını ve geçen süreçte özellikle covid dönemi hastaların devlete büyük yük olduğunu, halbu ki sürecin başlaması halinde tüm covid hastası turistlerin harcamalarını kendilerinin üsleneceğini iddi etti.

Geçen bu kadar zamanda devletin atmış olduğu

imzanın arkasında durmamasından dolayı dava yoluna gitmek zorunda oldukları için üzgün olduklarını belirten şirket yetkilileri, “bu yola başvurmamak için çok uğraş verdik, çok toplantılar yaptık fakat devlet yetkililerinin beklenti ve korkuları farklı” ifadelerinde bulundular.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz