Aziz Kaya Gaziveren sahiline İsrailli işadamının ismini verdi!

0
145

Lefke’ye bağlı Gaziveren Köyü’nde İsrail firmasına ait sitenin karşısında yer alan ve devlete ait bir kumsal alana İsrailli Amikam Marhoom adlı iş adamının adının verilmesi tepkilere yol açtı.

Yahudi yatırımları KKTC’de hız kesmeden devam ederken, Lefke Belediyesi hudutlarında bir sahile İsrailli bir işadamının ismi verildi. 

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, belediye meclisi kararı olmadan Gaziveren Köyü’ne ait kumsala, 22 Ekim 2020’de hayatını kaybeden İsrailli iş adamı Amikam Marhoom’un ismini verdi.
Sahile Amikam Marhoom’u isminin verilmesinin ardından spor etkinliği adı altında farklı faaliyetlerle bölgede İsrail’i etkinleştirme çabaları dikkat çekiyor. Ayrıca bir sosyal medya kullanıcı, bölgede Amikam Marhoom’u anma programı düzenleneceği paylaşımında bulundu.

Lefke’deki Gaziveren Köyü’ndeki sahile Amikam Marhoom’un isminin verilmesine ayrıca yöre halkından da çeşitli tepkiler geliyor.
Lefke Belediye Başkanı’nın kararına tepki gösteren vatandaşlar, “Yüzlerce şehidimiz var, neden şehitlerimizin ismi verilmedi de her gün Filistin’i işgal eden bir devletin vatandaşının adı bu sahile verildi?” ve “Kıbrıs, Filistin olmasın” diye tepkilerini dile getirdiler. 

fb_img_1628594597848.jpg

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz