Dikkat ! İşletmelere Girişlerde Test ve Aşı Durumu AdaPass üzerinden

0
136

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin aldığı ek tedbirler kapsamında bazı işletmelere girişlerde AdaPass sistemi devreye konuluyor.

Sağlık Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu işletmelere giriş yapacak kişilerin test ve aşı durumları artık AdaPass üzerinden elektronik ortamda sorgulanacak.

Belirlenen mekanlara/aktivitelere giriş yapmadan önce kişilerin aşı belgesi üzerindeki QR kod, Adapass sisteminden sorgulanacak.

Gerekli aşı belgesi olan ve PCR testleri yeterli kişilerin, AdaPass uygulamasıyla mekanlara girişlerine onay verilecek.

İleri bir tarihte müşterilere AdaPass sorgusu gerçekleştirecek işletmelerin, 20 Ağustos’a kadar “adapass.gov.ct.tr/company/register” sitesinde uygulama için kayıt yapması gerekecek.

AdaPass’a kayıt yaptırması gereken sektörler ise şöyle;

Bar ve club, meyhane, cafe, restoran, süpermarket, internet cafe, bet ofis, gece kulübü, berber, kuaför, güzellik salonları, masaj salonları, dövmeciler, toplu etkinlik yapacak sektörler, mağaza- butik, sinema-tiyatro salonları, konser-sergi, kapalı spor salonları, kapalı yüzme havuzları, oteller, casinolar, gençlik kampları, düğün-nişan-sünnet törenleri, tombala, kapalı çocuk oyun alanları ve ibadethaneler…

Belirtilmeyen sektörler de isteğe bağlı olarak adapass.gov.ct.tr adresine kayıt yaptırabilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz