CTP: Siyasi istikrar, güvenlik ve refah sunan yegane çözüm modeli federasyondur

0
124

CTP: Siyasi istikrar, güvenlik ve refah sunan yegane çözüm modeli federasyondur

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nden yapılan yazılı açıklamada, Kıbrıs Tük halkının 24 Nisan 2004 tarihli halk oylamasında verdiği onayın; “Kıbrıs’ta siyasi eşitliğe dayalı, karşılıklı kabul edilebilir, sürdürülebilir ve güvenli bir çözüm modeli” olduğu belirtildi.“Bunun da adı, haklı bir Türk tezi olan federasyondur” denilen açıklamada, dünya nüfusunun yüzde 40’ının federal devletler tarafından yönetildiğine işaret edildi.

Kıbrıslı Türklerin, gerek kapsamlı çözümle birlikte oluşacak devlette, gerekse tüm ada üzerindeki ve etrafındaki haklarını elde etmesinin sadece federal çözümle mümkün olduğu savunulan açıklamada, şunlara yer verildi:

“Tüm dünya ülkelerinin yanı sıra Avrupa Birliği de Kıbrıs’ta iki ayrı devleti kabul etmeyeceğini resmen açıklarken, Kıbrıslı Türklerin AB vatandaşlığının devamı sadece Federal Kıbrıs Cumhuriyeti ile mümkün olacaktır.

Siyasi soruna sahip bölünmüş ülke veya toplumlarda, elde edilmesi çok zor olan kalıcı barış ve gerçek demokrasi, sadece birleşmeyle mümkün olacaktır. Siyasi istikrar, güvenlik ve refah sunan yegane çözüm modeli federasyondur.

Bu gerçekler ışığında, Kıbrıs’ta çözüm ya federasyon zemininde olacaktır ya da süregelen durum ve sonuçları devam edecektir. Bugün var olan durumun sürdürülemez olduğundan hareketle, federasyon modelinin bu şekilde yok hükmünde sayılması, Kıbrıslı Türklerin aleyhinedir ve kabul edilemezdir.”

Kıbrıslı Türklerin onurlarıyla ve kararlılıkla yürüttüğü kapsamlı çözüm mücadelesinin Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından yok sayıldığını, bunun da asla kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, “CTP, Uluslararası hukuka bağlı kalarak, ilgili BM Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde bir çözüm için sonuna kadar mücadelesini sürdürecektir. Sayın Tatar’ın gerçeklikle bağdaşmayan iki devletli çözüm hayaline Kıbrıslı Türklerin geleceğini kurban etmeyeceğiz” denildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz