Erhürman: Sızıntı ile ilgili rehavete kapılmamalıyız

0
136

Erhürman: Sızıntı ile ilgili rehavete kapılmamalıyız
Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, akaryakıt sızıntısı ile ilgili hükümetten yapılan ‘bizi teğet geçiyor, pass geçiyor, endişe edecek birşey yok’ şeklindeki açıklamaları çok doğru bulmadığını açıkladı.

Suriye kaynaklı akaryakıt sızıntısının ulaşması beklenen bölgede incelemelerde bulunan Tufan Erhürman, ’ye yaptığı değerlendirmede, çok ciddi bir çevre felaketi ile karşı karşı olunduğuna dikkat çekerek, 15-20 bin ton atıktan bahsediliyor, sızıntı kıyılarımızı tehddit eden bir boyuta ualştı “ dedi.

Erhürman “Şu anda 10 deniz mili uzaklığımızda bulunduğu düşünülüyor. Rüzgarın şu andaki etkisiyle İskenderun körfezine doğru yönlenmesinin daha yüksek ihtimal olduğunu gösteriyor. Ancak İskenderuna doğru yönelmiş olması bizi teğet geçtiği anlamına gelmiyor. Bu ortak denizimizi kirletiyor olması gerçeğini değiştirmiyor. Dolayısıyla bu rehavet sebebi hiçbir şekilde olamaz. İkincisi İskenderun körfesizine doğru gdiyor gibi görünse de 3 Eylül’den itibaren yönünü değiştirip tekrar adaya doğru gelmesi riskinin şu anki projeksiyonda gösteriyor. Bu risk belli ki bir süre daha bizimle birlikte olacak dolayısıyal önlemlerimiz ve planlarımızı bu bilgi doğrultusunda yapmamız gerekiyor” dedi.

Erhürman sızıntıda, seyrelmeler ve kopmalar yanında katılaşma başladığına da vurgu yaparak, katılaşma ile birlikte felaketin boyutunun değiştiğine dikkat çekti.

“Bir süre daha bu riskle mücadele etmek zorunda kalacağız, o yüzden rehavetin abartılmaması gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullanan Erhürman bilgilerin tek merkezde toplanıp, takibinin yapılması ve sağlıklı bilgi akışının sağlanmasının önemini vurguladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz