Bazı sektörler haricindeki tüm işletmeler 01:00’da iş yerlerini kapatacak

0
157

Bakanlar Kurulu Kararları açıklandı. Başbakan Ersan Saner, yüzde 10.65’lik kesintilerden Ocak ayına ait olan ödemelerin bugün itibari ile yapıldığını açıklarken, kuraklık bedelleri ile 11 milyonluk hibe programından yararlanacak olan sektörleri açıkladı.

Saner, bugün 00:01 itibari ile kaldırılan gece sokağa çıkma yasağına ek olarak Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu ile de yapılan istişarelerle bazı sektörler haricindeki tüm işletmelerin 01:00 itibari ile iş yerlerini kapatmalarına yönelik karar üretildiğini açıkladı.

Bakanlar Kurulu’nun sona ermesinin ardından Başbakan Ersan Saner alınan kararları açıkladı.

Saner, bugün 00:01 itibari ile kaldırılan gece sokağa çıkma yasağına ek olarak Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu ile de yapılan istişarelerle bazı sektörler haricindeki tüm işletmelerin 01:00 itibari ile iş yerlerini kapatmalarına yönelik karar üretildiğini açıkladı. Saner, hangi iş yerlerinin bu karar dışında olduğunu Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu Kararları’nda yer alacağını belirtti.

Öte yandan üniversitelerde yüzyüze eğitimin başlaması için ciddi çalışmalar ortaya koyduklarını belirten Saner, Nisan 2021 de 15 bin yabancı öğrencinin gelmesi için çalıştıklarını, üniversitelerin dün itibari ile yüz yüze eğitime başladığını belirterek Covid- 19 nedeni ile kırmızı ülke niteliğindeki tüm ülkelerden gelen öğrencilerin aşılama çalışmalarının başladığını kaydetti.

Bakanlar Kurulu’nda alınan bir başka kararında 2021 yılı Ocak, Şubat ve Mart aylarında gerçekleşen yüzde 10.65’lik kesintilerden Ocak ayına ait olan kesintinin bugün itibari ile yatırılması yönünde olduğunu belirten Saner, bunun da 24 milyon TL’ye tekabül ettiğini açıkladı.

Kurak bir dönem geçirildiğine değinen Saner, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın yaptığı çalışmalar ışığında 360 bin dönüm arazi için 74 milyonluk ödeme yapılmasının kararlaştırıldığını açıkladı.

Esnafa daha önce destek olunduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti ile iş birliği içinde kısmı hibe programları ile destek olmaya devam edildiğini belirten Başbakan Saner, 11 milyon TL’lik bir hibe desteğini daha ilan ettiklerini açıkladı.

Saner, TC ile İktisadi ve Mali İş Birliği Protokolü çerçevesinde gerçekleşecek bu 11 milyonluk hibe programlarından 3 milyonu sanayicilere, 3 milyon tarıma, 3 milyon turizm sektörüne destek verileceğini, 2 milyon TL programın ise genç girişimcilere ait olacağını açıkladı. Bu hibe programından 2019 tarihinden itibaren işletmesini kuran ve çalıştıran gençlerin faydalanmasını sağlayacaklarını belirten Saner, genç girişimcilerin 8 Ekim tarihinden itibaren başvurularını yapabileceklerini açıkladı..

kıbrıs postası

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz