Akıncı’dan Bahçeli’ye yanıt: “Bizi susturmaya yetmeyecektir”

0
144

Kapalı Maraş bölgesinin yüzde 3,5’unun açılması hakkındaki tartışmalar üzerine açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Kıbrıs Türk devleti ufukta görünmüştür” dedi. Bahçeli açıklamasında, ülkenin 4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı da hedef aldı.
Kıbrıs hakkında yazılı açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kuzey Kıbrıs’ın 4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı hedef aldı. Bahçeli, “fiili AKEL mensubu, aynı zamanda uyuyan mason ve komünist Mustafa Akıncı’nın istismar ve inkâr yüklü beyanatları EOKA militanlığına özendiğini bir kez daha gözler önüne sermiştir” ifadelerini kullandı.

Akıncı’dan yanıt gecikmedi. Eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: 

“MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli şahsıma yönelik saldırılarını yeni bir boyuta taşıdı. Son günlerde yaptığım açıklamalarda ifade ettiğim görüşlere, yine küfürlü bir dille sataştı. Bu defa şahsım için kullandığı nitelemeler, “ Fiili Akel mensubu “ “ Uyuyan mason ve komünist “  ve “ Eoka militanı “ şeklinde oldu. Bu hezeyanlara ne denir bilemiyorum. Yerlerde sürünen bu politik düzeysizliğe bizim de ayak uydurmamız elbette söz konusu olamaz. Fakat bir şey daha söz konusu olmayacaktır; Türkiye’de yaratılan antidemokratik korku imparatorluğunu Kıbrıs’a yayma girişimleri karşısında sessiz kalmayacağız. Fikir yoksunu ve hakaret ustası ağızlar bizi susturmaya yetmeyecektir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz