“Hibe arpa vereceğim’ deyip zam yapıyor”

0
179

Yem fiyatına yapılan zam hayvancıyı kızdırdı.. Tarım Bakanlığı’na giden hayvancılar Bakan Nazım Çavuşoğlu’nu üretici düşmanı ilan etti..

Mustafa Naimoğluları Başkanlığı’ndaki Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği yönetimi yem fiyatına yapılan zam sonrasında soluğu Tarım Bakanlığı’nda aldı.

Gün boyunca Tarım Bakanlığı’nda olacaklarını ve zammın geri alınmasını talep eden Naimoğluları Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nu üretici düşmanı ilan etti.

Naimoğluları şöyle konuştu:

“Hayvancı stok yapsın ne olacak. 3 günlük daha stok yapsa ölecek misiniz? Tutturdunuz “bütçe imkanlarımız budur dışına çıkamıyoruz, bedeli hayvancı ödesin” diye.. Bu bakan (Nazım Çavuşoğlu) üreticiyi yok etmek için gelmiş bir üretici düşmanıdır. Bu yanlışlar bizi sokağa dökmek için yapılan yanlışlardır.”

“Kaçıyoruz, arkamızdan bildiklerini yapıyorlar”
“Bugün buradayız” diyerek sözlerini sürdüren Naimoğluları, “Bu sorunlar bugün çözülecek” dedi ve ekledi:

“Süt fiyatı ne olacak, küçükbaş yem desteği ne olacak, aile işletmesi veya destekler ne olacak? Tümü açıklanmalıdır. Akşama kadar gerekirse burada kalırız. Çünkü buradan kaçıyoruz, arkamızdan kendi bildiklerini yapıyorlar. Cumartesi bizi çağırdılar görüştüler, arkasına kendi bildiklerini yaptılar yine. Böyle bir siyaset olmaz. Zannetmesinler ki “bütçenin dışına çıkamıyoruz” deyip kurtulacaklar. Bu tarım yürütülecek? Yarın hayvanları dahi satamaz duruma geleceğiz. Bu yem fiyatı ile kimse kuzu dana besleyemez. Arpa fiyatını arttırarak süt ürünlerinin de fiyatlarını artırmak zorunda kalacaksınız. Bu da olmazsa hayvancı tamamen yok olacak. Arpayı destekleyemiyorlar nasıl bir tarım bakanısınız siz?”

Zannetmesinler ki eylem bitti
Naimoğluluları geçen seferki eylemde 20 bin TL araçlar için ceza ödediklerini açıkladı ama bunun eylemlerinin önüne geçemeyeceği sinyali verdi:

“Bunların sözlerine güven yoktur. Bunların hayvancıya bakış açısı doğru değildir. Zannetmesinler ki eylem bitti. Daha değişik farklı bir eylem olacak. Tüm araçları yazdılar, 20 bin TL ceza ödedik bu klez araçla gelmeyiz daha farklı geliriz. Önemli olan bu değil, bu arpa fiyatını gözden geçirilmesidir”

“Hayvancıyı birbirine düşürmeye çalışıyor”
Tarım Bakanı Çavuşoğlu’nun bir haftadır köylerde gezdiğini ve hayvancıyı birbirine düşürmeye çalıştığını savunan Naimoğluları şöyle devam etti:

“Nazım Çavuşoğlu köy köy geziyor, hayvancıyı birbirine düşürmeye çalışıyor. Küçük başçıya başka konuşur, büyük başçıya başka. Köylere çıkıp yalan dolan konuşuyor. “Hibe arpa vereceğim” deyip zam yapıyor. Böyle bir terbiyesizlik olmaz.

Naimoğluları sözlerinin sonunda hayvancının sorununu çözmek için hükümetin ek bütçe oluşturması gerektiğine vurgu yaptı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz