Aşısızlar, PCR için 100, antijen için 40 TL ödeyecek.!

0
233

Aşısız kişiler 27 Ağustos’tan itibaren testleri ücretli yapacaklar… PCR için 100, antijen için 40 TL

Bakanlar Kurulu tarafından alınan karara göre 27 Ağustos’tan itibaren aşısız kişiler kişiler PCR, antijen ve karantina giderlerinin ücretli olacağı vurgulandı.

Buna göre PCR 100 TL antijen 40 TL olarak belirlendi.

Başbakan Saner özetle şunları söyledi:

Dünyanın hiç bir yerinde yapılmayan bir uygulama ile ücretsiz bir şekilde vatandaşlara yapılan testlerden ücret alınmıyordu. Aşı yapımını teşvik etmek üzere Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu ile ilgili aşılı olmayan kişileri kapsayacak şekilde bir takım kararlar üretilmiş durumdadır.

27 Ağustos 2021 tarihinden itibaren tüm kişilerin olası PCR, antijen ve karantina giderleri kendileri tarafından karşılanacak. Bu süreçte işyerlerinin de çalıştırdıkları personele Sağlık Bakanlığı’na kayıt yaptırmak suretiyle PCR ve antijen giderlerini de işyerlerinin ya da çalışanlar tarafından karşılanacağı kuralı getiriliyor.

Temaslı ya da pozitif olması durumunda, eğer ilgili kişinin uygun kalacak yeri soksa ve karantina otelinde kalacak ise, aşı süreçlerini tamamlamayan kişilerin otel giderlerini de tamamen kendileri tarafından karşılanacak.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak genel sağlık taraması giderleri tamamen devlet tarafından karşılanacaktır.

Sosyal yardım alanlar ya da engelli vatandaşlar Sağlık Bakanlığı’na bağlı merkezlerde yapmaları halinde ücretten muaf olacaklardır.

Fiyat PCR için azami 100, antijen için de 40 TL olabilecektir.

ses kıbrıs

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz